Werving en aanmelding voor de groepsuitlaat

1) Kennismaken

Bij de kennismaking loopt u de eerste keer ongeveer een half uur mee met de uitlaatservice.

Het doel hiervan is:

  • U en ik kunnen op een ontspannen manier kennis maken.
  • Ik houd van transparantie, tijdens de wandeling kunt u kijken hoe ik “werk” en met de honden om ga.
  • We kunnen samen een schatting maken van uw hond (en) met de uitlaatservice mee kan.
  • We bespreken wat mijn service uw hond kan bieden of minder / niet kan bieden, bekijk hier de vragen de aan bod kunnen komen . Uw vragen zijn natuurlijk van harte welkom.

2) Aanmelden

Zijn we het beide over eens dat uw hond geschikt is om mee te kunnen dan stuur ik u per mail een inschrijfformulier , een wandelovereenkomst en de algemene voorwaarden toe. De eerste twee formulieren slaat u op uw computer op, u vult ze digitaal in en u mailt ze mij terug. We maken een afspraak voor een huisbezoek en ik neem het inschrijfformulier en twee exemplaren van de door u ingevulde wandelovereenkomsten mee.

3) Huisbezoek en proefwandeling

Tijdens het huisbezoek maken we formulieren door en ondertekenen deze. Tevens maak ik een korte ronde met uw hond. Bij de kennismaking met uw hond in de thuissituatie neemt uw hond mijn geur op. Dit, samen met de korte wandeling, zorgt ervoor dat ik voor uw hond geen vreemde ben als ik hem / haar voor het eerst kom ophalen.

4) Meewandelen

Ik neem uw hond de eerste keer aan een flexilijn mee om de hond aan mij te laten wennen. Als het goed gaat en voelt kan uw hond daarna los meelopen. Indien er bijzonderheden zijn evalueer ik deze met u.

Mocht het voorkomen dat uw hond (en) na de kennismakingswandeling van de eerste paar wandelingen om een bepaalde reden niet (meer) kan lopen met een groepswandeling dan is dat niet omdat ik uw hond niet leuk vind. De reden om een keuze als deze te maken is omdat het voor uw hond of de andere honden geen passende en / of veilige situatie is om met een groepswandeling mee te gaan. Dit is niet leuk om te vertellen en al helemaal niet om te horen, maar door deze aanpak is het mogelijk om elke hond een prettige, veilige en stressvrije wandeling aan te bieden.

Verder betreft de wandelingen...

vervoer

Hondenuitlaatservice Ambra vervoert de honden met een geventileerde en met beches ingericht busje. Zie  hier de foto’s.

Label

Tijdens de wandeling krijgen de honden de eerste wandelingen een label van de naam van de uitlaatservice en mijn mobiele telefoonnummer. Indien de hond een aantal keer bij de groep is gebleven is dit niet meer nodig. 

Mankementen en ziekte

Indien het wandelmoment om één of andere reden, bijv. door een mankement afwijking en / of medische aandoening, niet door kan gaan dan geeft u dit 24 uur voor de geplande wandeling aan mij door. Zie hiervoor de algemene voorwaarden / annuleren. Hierna bespreken we verdere acties. Indien ik bijzonderheden tijdens de wandeling constateer zal ik deze na de wandeling aan u doorgeven.

Medicijnen

Als ik uw hond tijdens het wandelmoment medicatie moet geven is dit geen probleem daar ik een Verpleegkundige achtergrond heb. Het medicatiegebruik geeft u vooraf aan de wandeling door. U legt het zichtbaar in uw huis klaar vooraf aan het ophaalmoment medicijn.

Verplichte entingen

De hond moet alle aantoonbare entingen (Parvo, ziekte, ziekte van Weill, problemen met de leverziekte en kennelhoest) hebben om te mogen lopen met een wandeling.
Het paspoort van inentingsboekje moet up te date zijn en te zijn getekend door een dierenarts.

Vlooien en teken

De hond moet behandeld zijn tegen vlooien en teken. Tevens moet de hond vrij van oormijt en ontwormd zijn om mee te mogen met de uitlaatservice.

Dierenarts

Ik heb tijdens de wandelingen een EHBO doosje mee om uw hond, indien nodig, 1e hulp te kunnen bieden. Indien ik onverwachts met uw hond naar de dierenarts zou moeten nemen, neem ik tijdens de wandeling de contactgegevens van de dierenarts en van de dierenarts mee. Hondenuitlaatservice Ambra kan in nood mee. De dierenartskosten zijn voor uw eigen rekening, zie de algemene voorwaarden.

Foto’s en filmpjes

Tijdens de wandeling neem ik een foto’s en filmpjes van uw hond om u te laten zien hoe uw hond het heeft gehad. Deze zet ik op mijn Facebook-pagina.