Aanmelding van de hond(en) voor de individuele uitlaat

1) Aanmelden

2) Intake en korte proefwandeling

3) Start individuele wandeling(en)

U kunt een individuele uitlaat per telefoon of per mail bij mij aanvragen. Ik kijk samen met u wat de mogelijkheden daartoe zijn. Als er mogelijkheden inpasbaar zijn dan stuur ik u per mail een inschrijfformulier, een wandelovereenkomst en de algemene voorwaarden toe.  De twee formulieren vult u, print ze uit en ondertekend deze. Vervolgens plan ik met u een intakegesprek in, na dit intakegesprek kunnen de individuele wandelingen starten.

Werving en aanmelding van de honden

De onderstaande stappen / werkwijze doorlopen u en ik samen waardoor we kunnen kijken of uw hond geschikt is voor de uitlaatservice. We kijken hierbij ook of een klik is tussen mij en de hond(en) en de andere aanwezige honden.  

1) Kennismaken

Bij de kennismaking loopt u de eerste keer kosteloos een stukje mee met de uitlaatservice. Tijdens de wandeling maken we samen een inschatting of uw hond(en) met de uitlaatservice mee kan en bespreken we wat mijn service uw hond kan bieden of minder / niet kan bieden. Hierbij nemen we de vragen door die u hier kunt inzien. Uw vragen zijn natuurlijk van harte welkom.

2) Aanmelden

Is uw hond geschikt om mee te kunnen dan stuur ik u per mail een inschrijfformulier, een wandelovereenkomst en de algemene voorwaarden toe. De eerste twee formulieren vult u, print ze uit en ondertekend deze. Tevens maken we een afspraak voor een korte kosteloze individuele proefwandeling.

3) Individuele proefwandeling

Voor de proefwandeling haal ik uw hond bij u thuis op en neem ik uw hond ongeveer 15 min. mee voor een wandeling. Op die manier kan uw hond alvast aan mij wennen en krijg ik een eerste indruk van de hond buitenshuis als uw hond alleen met mij weg gaat. Aan de hand van deze observatie evalueren we hoe dit is gegaan en nemen we een definitief besluit of uw hond mee kan met de uitlaatservice. Hierna nemen we bij u thuis de formulieren door.

Mocht het voorkomen dat uw hond(en) na de kennismakingswandeling, de eerste proefwandeling of de eerste paar wandelingen met de roedel om een bepaalde reden niet (meer) mee kan lopen met een groepswandelingen betekent dit niet dat ik uw hond niet leuk vind. Het betekent alleen dat het voor uw hond of de andere honden geen passende en / of veilige situatie is om met een groepswandeling mee te gaan. Dit is niet leuk om te vertellen en al helemaal niet om te horen maar door vast te houden aan mijn visie kan ik alle honden die meelopen een plezierige, veilige en stressvrije wandeling aanbieden.

4) Meewandelen

Ik neem uw hond, in een openbaar losloopgebied, de eerste keer aangelijnd mee om de hond aan mij te laten wennen. Als het vertrouwd genoeg voelt kan uw hond los meelopen, mits anders afgesproken. Indien er bijzonderheden zijn na de eerste paar wandelingen evalueer ik deze met u.

Verder betreft de wandelingen...

Vervoer

Hondenuitlaatservice Ambra vervoert de honden met een geventileerde en met benches ingericht busje. Zie hier de foto’s.

Label

Tijdens de wandeling krijgen de honden een label waarop de naam van de uitlaatservice en mijn mobiele telefoonnummer staat.

Mankementen en ziekte

Indien het wandelmoment om één of andere reden, bijv. door een mankement, afwijking en/of medische aandoening, niet door kan gaan dan geeft u dit 24 uur voor de geplande wandeling aan mij door. Zie hiervoor de algemene voorwaarden/ annuleren. Hierna bespreken we verdere acties. Na overleg kan de wandeling van de uitlaatservice worden aangepast of geannuleerd. Indien ik bijzonderheden tijdens de wandeling constateer zal ik deze na de wandeling aan u doorgeven.

Medicijnen

Als ik uw hond tijdens het wandelmoment medicatie moet geven is dit geen probleem daar ik een Verpleegkundige achtergrond heb. Het medicatiegebruik geeft u vooraf aan de wandeling door. U legt het medicijn zichtbaar in uw huis klaar vooraf aan het ophaalmoment.

Verplichte enting

De hond moet alle aantoonbare entingen (Parvo, hondenziekte, ziekte van Weill, besmettelijke leverziekte en kennelhoest) hebben gehad om mee te mogen met de wandeling.
Het paspoort of inentingsboekje moet up te date zijn en te zijn afgetekend door een dierenarts.

Vlooien en teken

De hond moet behandeld zijn tegen vlooien en teken, vrij van oormijt en ontwormd zijn om mee te mogen met de wandeling(en).

Dierenarts

Ik heb tijdens de wandelingen een EHBO doosje mee om uw hond, indien nodig, 1e hulp te kunnen bieden. Indien ik onverwachts met uw hond naar de dierenarts zou moeten neem ik tijdens de wandeling de contactgegevens van de dierenarts en van de contactpersoon mee. Hondenuitlaatservice Ambra kan in nood mee. De dierenartskosten zijn voor uw eigen rekening, zie de algemene voorwaarden.

Foto en filmpje

Tijdens de wandeling neem ik een foto’s en filmpjes van uw hond(en). Deze zet ik op mijn Facebook pagina. Indien u geen Facebook heeft zal ik ze, indien gewenst, via Whatsapp aan u versturen.