Werving en aanmelding voor de groepsuitlaat

1) Kennismaken

Bij de kennismaking loopt u de eerste keer ongeveer een half uur met de uitlaatservice mee.

Het doel hiervan is:

  • U en ik kunnen op een ontspannen manier kennis maken.
  • Ik houd van transparantie, tijdens de wandeling kunt u kijken hoe ik “werk” en met de honden om ga.
  • We kunnen samen een inschatting maken of uw hond (en) met de uitlaatservice mee kan.
  • We bespreken wat mijn service uw hond kan bieden of minder / niet kan bieden, bekijk hier de vragen de aan bod kunnen komen . Uw vragen zijn natuurlijk van harte welkom.

2) Aanmelden

Zijn we het beide over eens dat uw hond geschikt is om mee te kunnen dan stuur ik u per mail een inschrijfformulier, een wandelovereenkomst en de algemene voorwaarden toe. De eerste twee formulieren vult u digitaal in, slaat u op uw computer op en u mailt deze vervolgens naar mij terug. Hierna  maken wij een afspraak voor een huisbezoek (intake). 

3) Huisbezoek en proefwandeling

Tijdens het huisbezoek neem ik het inschrijfformulier met u door. Daarnaast neem ik twee exemplaren van de ingevulde wandelovereenkomsten mee voor ondertekening waarvan u er één houdt.

Bij de kennismaking met uw hond in de thuissituatie neemt uw hond mijn geur op. Tevens maak ik een korte ronde met uw hond. Dit alles zorgt ervoor dat ik voor uw hond geen vreemde ben als ik hem / haar voor het eerst kom ophalen.

4) Meewandelen

Ik neem uw hond de eerste keer aan een flexilijn mee om de hond aan mij te laten wennen. Als het goed gaat en voelt kan uw hond daarna los meelopen. Indien er bijzonderheden zijn evalueer ik deze met u.

Mocht het voorkomen dat uw hond (en) na de kennismakingswandeling van de eerste paar wandelingen om een bepaalde reden niet (meer) kan lopen met een groepswandeling dan is dat niet omdat ik uw hond niet leuk vind. De reden om een keuze als deze te maken is omdat het voor uw hond of de andere honden geen passende en / of veilige situatie is om met een groepswandeling mee te gaan. Dit is niet leuk om te vertellen en al helemaal niet om te horen, maar door deze aanpak is het mogelijk om elke hond een prettige, veilige en stressvrije wandeling aan te bieden.

Verder betreft de wandelingen...

Vervoer

Hondenuitlaatservice Ambra vervoert de honden met een geventileerde en met beches ingericht busje. Zie  hier de foto’s.

Label

Tijdens de wandeling krijgen de honden de eerste wandelingen een label van de naam van de uitlaatservice en mijn mobiele telefoonnummer. Indien de hond zichtbaar bij de groep blijft en geen enkele aanleiding geeft tot weglopen is dit niet meer nodig. 

Mankementen en ziekte

Indien het wandelmoment om één of andere reden, bijv. door een mankement afwijking en / of medische aandoening, niet door kan gaan dan geeft u dit 24 uur voor de geplande wandeling aan mij door. Zie hiervoor de algemene voorwaarden / annuleren. Hierna bespreken we verdere acties. Indien ik bijzonderheden tijdens de wandeling constateer zal ik deze na de wandeling aan u doorgeven.

Medicijnen

Mocht ik uw hond tijdens het wandelmoment medicatie moeten geven is dit geen probleem daar ik een Verpleegkundige achtergrond heb. Het medicatiegebruik geeft u vooraf aan de wandeling door. U legt het medicijn vooraf aan het ophaalmoment zichtbaar in uw huis klaar .

Verplichte entingen

Voor het vaccineren van de hond houd ik de richtlijnen van de RVO en KNMvD als leidraad aan. De hond is tijdens de uitlaat veel in contact met andere honden en kunnen ziektes aan elkaar overbrengen. De honden moet om die reden alle aantoonbare entingen als Parvo, hondenziekte, hepatitis (leverziekte), ziekte van Weil én kennelhoest hebben gehad om te mogen met de uitlaatservice. Het paspoort/ vaccinatieboekje moet up to date zijn en te zijn getekend door een dierenarts. Aan het begin van een nieuw jaar vraag alle klanten een kopie van het entingsboekje. Mocht u de voorkeur geven aan het titeren van de hond dan ontvang ik hier een titerverslag van waarin staat vermeld dat uw hond voldoende is beschermd tegen Parvo, hondenziekte en hepatitis (leverziekte).

Vlooien, teken, wormen en mijten

Vlooien, teken, wormen en mijten kunnen ziektes overbrengen en dus besmettelijk zijn voor dier en mens. Om die reden moet de hond vrij zijn van (oor)mijten en ontwormd zijn en tevens te zijn behandeld zijn tegen vlooien en teken om mee te mogen met de uitlaatservice.

Dierenarts

Ik heb tijdens de wandelingen een EHBO doosje mee om uw hond, indien nodig, 1e hulp te kunnen bieden. Indien ik onverwachts met uw hond naar de dierenarts zou moeten, neem ik tijdens de wandeling de contactgegevens van de dierenarts mee. Ik kan in noodgevallen mee. De dierenartskosten zijn voor uw eigen rekening, zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Foto’s en filmpjes

Tijdens de wandeling kan ik foto’s en filmpjes van uw hond maken om u te laten zien hoe uw hond het heeft gehad. Deze zet ik op mijn Facebook-pagina