Werving en aanmelding voor de groepsuitlaat

1) Kennismaken

Bij de kennismaking loopt u de eerste keer een stuk mee met de uitlaatservice.

Het doel hiervan is:

  • U en ik kunnen op een ontspannen manier kennis maken.
  • Ik houd van transparantie, tijdens de wandeling kunt u kijken hoe ik “werk” en met de honden omga.
  • We kunnen samen een inschatting maken of uw hond (en) met de uitlaatservice mee kan.
  • We bespreken wat mijn service uw hond kan bieden of minder / niet kan bieden, bekijk hier de vragen de aan bod kunnen komen . Uw vragen zijn natuurlijk van harte welkom.

2) Aanmelden

Zijn we het er beide over eens dat uw hond geschikt is om mee te kunnen dan stuur ik u per mail een inschrijfformulier , een wandelovereenkomst en de algemene voorwaarden toe. De eerste twee formulieren vult u in, print ze uit en ondertekend deze. Tevens maken we een afspraak voor een huisbezoek.

3) Huisbezoek en proefwandeling

Tijdens het huisbezoek nemen we de formulieren door en ik maak een korte ronde met uw hond. Bij de kennismaking met uw hond in de thuissituatie neemt uw hond mijn geur op. Dit samen met de korte wandeling zorgt ervoor dat ik voor uw hond geen vreemde ben als ik hem / haar voor het eerst kom ophalen.

4) Meewandelen

Ik neem uw hond de eerste keer aan een flexilijn mee om de hond aan mij te laten wennen. Als het goed voelt kan uw hond daarna los meelopen. Indien er bijzonderheden zijn  evalueer ik deze met u.

Mocht het voorkomen dat uw hond (en) na de kennismakingswandeling of de eerste paar wandelingen om een ​​​​bepaalde reden niet (meer) mee kan lopen met een groepswandelingen betekent dit niet dat ik uw hond niet leuk vind. Het betekent alleen dat het voor uw hond of de andere honden geen passende en / of veilige situatie is om met een groepswandeling mee te gaan. Dit is niet leuk om te vertellen en al helemaal niet om te horen maar door vast te houden aan mijn visie kan ik alle honden die meelopen een aangename, veilige en stressvrije wandeling aanbieden.

Verder betreft de wandelingen...

Vervoer

Hondenuitlaatservice Ambra vervoert de honden met een geventileerde en met banken ingericht busje. Zie  hier de foto’s.

Label

Tijdens de wandeling krijgen de honden een label waarop de naam van de uitlaatservice en mijn mobiele telefoonnummer staat.

Mankementen en ziekte

Indien het wandelmoment om één of andere reden, bijv. door een mankement, afwijking en / of medische aandoening, niet door kan gaan dan geeft u dit 24 uur voor de geplande wandeling aan mij door. Zie hiervoor de algemene voorwaarden / annuleren. Hierna bespreken we verdere acties. Na overleg kan de wandeling van de uitlaatservice worden aangepast of geannuleerd. Indien ik bijzonderheden tijdens de wandeling constateer zal ik deze na de wandeling aan u doorgeven.

Medicijnen

Als ik uw hond tijdens het wandelmoment medicatie moet geven is dit geen probleem daar ik een Verpleegkundige achtergrond heb. Het medicatiegebruik geeft u vooraf aan de wandeling door. U legt het zichtbaar in uw huis klaar vooraf aan het ophaalmoment medicijn.

Verplichte enting

De hond moet alle aantoonbare entingen (Parvo, hondenziekte, ziekte van Weill, besmettelijke leverziekte en kennelhoest) hebben gehad om mee te mogen met de wandeling.
Het paspoort of inentingsboekje moet up te date zijn en te zijn afgetekend door een dierenarts.

Vlooien en teken

De hond moet behandeld zijn tegen vlooien en teken, vrij van oormijt en ontwormd zijn om mee te mogen met de wandeling (en).

Dierenarts

Ik heb tijdens de wandelingen een EHBO doosje mee om uw hond, indien nodig, 1e hulp te kunnen bieden. Indien ik onverwachts met uw hond naar de dierenarts zou moeten neem ik tijdens de wandeling de contactgegevens van de dierenarts en van de contactpersoon mee. Hondenuitlaatservice Ambra kan in nood mee. De dierenartskosten zijn voor uw eigen rekening, zie de algemene voorwaarden.

Foto en filmpjes

Tijdens de wandeling neem ik een foto’s en filmpjes van uw hond (en) om u te laten zien hoe uw hond het heeft gehad. Deze zet ik op mijn Facebook pagina. Indien u geen Facebook heeft zal ik ze, indien gewenst, via Whatsapp aan u versturen.