Veiligheid voor alle honden is Prioriteit!

Indien u uw hond uit handen geeft wilt u voor uw hond de beste mogelijke zorg en begeleiding, daarom streven ik voor elke hond naar een veilige en prettige wandeling. Hierbij kijk ik niet naar het ras maar naar het welbevinden en passend gedrag van de hond (en) die zich aansluiten in de roedel.

Om de honden tijdens een groepsuitlaat maximale veiligheid en plezier aan te bieden selecteer ik alleen die honden die goed met hun begeleider én andere honden overweg kunnen.

Welke honden mogen mee met groepsuitlaat van Hondenuitlaatservice Ambra?

Algemeen

 • honden die door de weken minimaal 1 x per week mee wandelen (dus niet sporadisch of eenmalig)
 • die in bezit zijn van een hondenpaspoort
 • honden die opgenomen zijn in uw WA verzekering

Gedrag

 • honden die sociaal vaardig zijn tegen mens, hond en dier 
 • honden die los kunnen lopen en luisteren naar de basis commando’s (bijv. zit, blijf, hier, volg, af / lig)
 • honden die niet ‘overmatig’ blaffen
 • honden die niet domineren, extreem druk of nerveus zijn
 • die niet alleen gefocust zijn op mensen, een speeltje en van overmatig de aandacht vragen om de uitlaatservice zich niet te concentreren op andere honden
 • honden die niet overmatig op teefjes rijen

Fysiek

 • honden die minimaal 6 maanden oud zijn
 • honden die één uur mee kunnen lopen, ook al is dit op een laag tempo
 • gesteriliseerde of gecastreerde teven (i.v.m. wegloop en dek gevaar) en bij voorkeur gecastreerde reuen
 • honden die ingeënt zijn (Parvo, hondenziekte, ziekte van Weill, ontvangende leverziekte en kennelhoest) en een inentingsboekje hebben
 • honden die behandeld zijn tegen wormen, vlooien en teken

Alvast bedankt voor uw begrip.

Verder omtrent veiligheid...

Wandelen met een roedel

Honden uitlaten in een losloopgebied is op een manier zoals het wat mij betreft altijd zou moeten zijn: los waar ik tijdens de wandeling hun begeleider ben. Er zijn een aantal stelregels mbt het uitlaten van honden waaronder: of allemaal los of allemaal vast en laat aangelijnde honden niet in elkaars buurt. Door een hond vast te houden wordt hij door de lijn en de energie van zijn begeleider in zijn bewegingsvrijheid en communicatie beperkt. De hond  kan niet vrij communiceren en dit kan (nare) gevolgen hebben voor de hond. Dit wordt vergeleken met een kind die als enige wordt vastgehouden in een grote speeltuin. Door die honden te selecteren die goed naar basiscommando’s luisteren en met anderen overweg kunnen is het voor iedere hond prettig en veilig. Hierdoor worden zij weerbaar en sociaal vaardig.  

Benadering

Gedurende de wandelingen geef ik uw hond een positieve, rustige en consequente benadering zonder de hond ergens toe te dwingen of te forceren. Ik pas me aan op het karakter en tempo van uw hond, ik observeer hun gedrag en zorg ervoor dat iedere hond zich veilig en vertrouwd bij mij voelt. Eventuele bijzonderheden zal ik direct na de wandeling aan u doorgeven.

Groepsgrootte

Kwaliteit staat voorop en daarom wandel ik, in tegenstelling tot de meeste uitlaatservices, met maximaal 6 honden per wandeling. Hierdoor krijgen de honden niet teveel prikkels, blijft de rust in de kleine groep gewaarborgd, is de groep overzichtelijk en heb ik controle over de honden. Tevens kan ik de honden door mijn kleinschaligheid goed observeren en hen ook persoonlijke aandacht geven tijdens de wandeling.

Weersomstandigheden

Er wordt door weer en wind gewandeld en ik streef ernaar om de uitlaatdiensten zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij extreme weeromstandigheden, hitte of kou wordt de wandeling aangepast aan de behoefte van de honden. Als de wandeling van het vervoer onverantwoord is dan wordt de uitlaatdienst uit veiligheidsoverwegingen afgelast. Ik zal u hiervan direct op de hoogte stellen.