Veiligheid voor alle honden is prioriteit!

Uw hond is speciaal voor u, dit is wat ik mij goed besef. Als hondenliefhebber en bezitter weet ik dat u de best mogelijke zorg voor uw hond wilt. Daarom streef ik voor iedere hond naar een stabiele en prettige wandeling. Hierbij kijk ik niet naar het ras maar het gedrag van de hond(en). Ook honden die niet los kunnen lopen kunnen los mee in een omheind terrein.

Om tijdens een groepsuitlaat risico’s tot het minimum te beperken en uw hond(en) maximale veiligheid en plezier te bieden selecteer ik honden die goed met hun begeleider én andere honden overweg kunnen. 

Welke honden mogen mee met groepsuitlaat van Hondenuitlaatservice Ambra?

Algemeen

 • honden die door de weeks minimaal 1 x per week mee wandelen (dus niet sporadisch of eenmalig)
 • honden die in bezit zijn van een hondenpaspoort
 • honden die opgenomen zijn in uw WA verzekering

Gedrag

 • honden die sociaal vaardig zijn tegen mens, hond en dier 
 • honden die luisteren naar de basis commando’s (bijv. zit, blijf, hier, voet, af/lig)
 • honden die niet ‘overmatig’ blaffen
 • honden die niet domineren, extreem druk / nerveus zijn of te lomp spelen
 • honden die niet alleen gefocust zijn op mensen, een speeltje en of overmatig de aandacht vragen waardoor de uitlaatservice zich niet kan concentreren op andere honden
 • honden die niet overmatig op teefjes rijen

Fysiek

 • honden die één uur mee kunnen lopen, ook al is dit op een laag tempo
 • bij voorkeur gecastreerde reuen en teven, loopse teven kunnen niet mee
 • honden die ingeënt zijn (Parvo, hondenziekte, ziekte van Weill, besmettelijke leverziekte en kennelhoest) en een inentingsboekje hebben
 • honden die behandeld zijn tegen wormen, vlooien en teken

Alvast bedankt voor uw begrip.

Verder omtrent veiligheid...

Wandelen met een roedel

Honden uitlaten is op een manier zoals het wat mij betreft altijd zou moeten zijn: los waar ik tijdens de wandeling hun begeleider ben. Er zijn een aantal stelregels m.b.t. het uitlaten van honden waaronder: of allemaal los of allemaal vast en laat aangelijnde honden niet in elkaars buurt. Door een hond in een groep vast te houden wordt hij door de lijn en de energie van degene die hem vast houdt in zijn bewegingsvrijheid en communicatie beperkt. Hij kan niet vrij communiceren en dit kan (nare) gevolgen hebben voor de hond. Dit is te vergelijken met een kind die als enige wordt vastgehouden in een grote speeltuin. Door die honden te selecteren die met anderen overweg kunnen is het voor iedere hond veilig en zij worden hierdoor weerbaar en sociaal vaardig. Oudere honden kunnen ook mee als ze op een lager tempo één uur mee kunnen wandelen. De andere honden kunnen in hun eigen tempo om mij heen meelopen. 

Benadering

Gedurende de wandelingen geef ik uw hond een positieve, rustige en consequente benadering zonder de hond ergens toe te dwingen of te forceren. Ik zorg ervoor dat iedere hond zich veilig en vertrouwd bij mij voelt en ik pas me aan op het karakter en tempo van uw hond. Tijdens mijn wandeling observeer ik de honden en zal eventuele bijzonderheden direct na de wandeling aan u doorgeven.

Groepsgrootte

Kwaliteit staat voorop en daarom wandel ik, in tegenstelling tot de meeste uitlaatservices, met maximaal 6 honden per wandeling. Hierdoor blijft de rust in de kleine groep gewaarborgd, de groep is overzichtelijk en er is controle over de honden. Tevens kan ik de honden door mijn kleinschaligheid goed observeren en hen ook persoonlijke aandacht geven tijdens de wandeling.

Weersomstandigheden

Er wordt door weer en wind gewandeld. Het plezier en het welbevinden van uw hond staat hierbij  voorop en ik streef  ernaar om de uitlaatdiensten zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij extreme hitte of kou wordt de wandeling aangepast aan de behoefte van de honden. Als de wandeling of het vervoer onverantwoord is dan wordt de uitlaatdienst uit veiligheidsoverwegingen afgelast. Ik zal u hiervan direct op de hoogte stellen.